Vés al contingut

#NoMoreMatildas Dia Internacional de la Nena i la Dona en la Ciència

    En el Dia Internacional de la Nena i la Dona en la Ciència, a Dones pel Futur volem fer ressò de la campanya #NoMoreMatildas, una acció que té com a objectiu recuperar i reconèixer les figures de dones científiques del llarg de l’història i la seva aportació a la ciència. En definitiva, augmentar la presència de les dones als llibres de text i a la vegada despertar vocacions.

    El perquè #NoMoreMatildas

    Què hauria passat si Albert Einstein hagués sigut una dona? Doncs que el seu cognom ni ens sonaria, perquè els mèrits dels seus estudis se’ls hauria endut un home. És el que es coneix com a efecte Matilda, dit així en honor a Matilda #NoMoreMatildasJoslyn Gage, activista dels drets de les dones.

    Nettie Stevens, descobridora dels cromosomes sexuals; Rosalind Franklin, descobridora de l’estructura de la doble hèlix de l’ADN, i Lise Meitner, investigadora en radioactivitat i física nuclear, són només algunes de les investigadores que al llarg de la història van veure com els seus descobriments eren mereixedors de premis Nobel però van recaure sempre en homes.

    Gràcies a l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues Assoc. Mujeres Investigadoras y Tecnólogas ha posat en marxa la iniciativa #NoMoreMatildas per augmentar les referències a dones científiques en els llibres de text escolars i despertar així vocacions científiques en les nenes. Perquè silenciar el treball de les investigadores també té conseqüències per a les generacions futures, que creixen sense referents.

    Aquest 11 de Febrer, Dia Internacional de la Nena i la Dona en la Ciència, seguirem treballant per aconseguir un futur ple de científiques i que no ens falti mai el talent femení. Uneix-te i comparteix el moviment #NoMoreMatildas