Vés al contingut

Margaret Hamilton: Obrint camins

    Anna Moreu, membre del Consell Executiu de Dones pel Futur amb Margaret Hamilton en l’acte d’investidura de Doctora Honoris Causa per la Universitat Politècnica de Catalunya.

    La inserció laboral de la dona al món de les TIC encara avui en dia sabem que hi ha molt camí per recórrer, però no podem oblidar i deixar de posar en valor les lluites guanyades i aquelles que han lluitat per la inserció de la dona en el món de les tecnologies i comunicacions. 

     Aquest és l’exemple de la Margaret Hamilton (1936), científica graduada per MIT (Masschussets Institute of Technology). Reconeguda per la seva brillant carrera en una àrea innovadora com era en el seu temps l’enginyeria de software, un àrea de les TIC vinculat a ella. 

     Malgrat que el sector estava dominat per homes, amb només 29 anys, Margaret Hamilton va ser nomenada responsable de l’equip de desenvolupament de software de la NASA. En aquest periode va dirigir i participar en els projectes de l’Apolo 8, l’Apolo 11 i l’Apolo 12, coneguts també per aconseguir el primer aterratge a la Lluna. 

     Després d’anys de treball, al 1968, Margaret Hamilton abandona la NASA i l’MIT per dur a terme  el seu projecte emprenedor i va crear la seva empresa : Hamilton Techonologies, enfocada al desenvolupament de tecnologies innovadores com: Universal Systems Language (USL) i el Development Before The Fact (DBTF).  

     Al llarg de la seva vida, Margaret Hamilton ha aconseguit grans reconeixements, entre ells el premi “NASA Exceptional Space Act Award, reconeguda amb una suma mai entregada anteriorment. També, es reconeguda com l’autora del terme “Enginyeria de Software” i pel seu treball d’una nova forma de codificar i donar-li sentit a la funció dels programes de software.