Vés al contingut

L’entrevista – Nova Sòcia: Gemma Cánovas Sau

    Gemma Cánovas Sau

    Sóc psicòloga clínica-psicoterapeuta, amb més de 35 anys d’experiència, exerceixo professionalment des d’una orientació dinàmica-psicoanalítica, tant a nivell de consulta privada com institucional, m’he especialitzant en assessorament en qüestions de criança, maternitat, adopció, acompanyament en processos de reproducció assistida i psicologia de la dona en general incorporant un enfocament de gènere. 

    Tinc també una llarga trajectòria en realització de cursos, tallers i conferències sobre diferents temàtiques com: l’autoestima, l’equilibri emocional, la prevenció de la violència de gènere, les desigualtats de gènere, la gestió del temps…

    –       Què et va motivar a unir-te a la xarxa de Dones Pel Futur i quines són les teves expectatives?

     

    Integrar-me en una xarxa de dones emprenedores en diverses àrees, rebre un feedback enriquidor i a la vegada donar a conèixer les meves activitats professionals.

     

    –       Quin seria el teu Elevator Pitch? Pots parlar-nos de la teva trajectòria i experiència emprenedora fins ara?

     

    Com a línia constant a la meva extensa trajectòria professional he potenciat i mantingut la meva consulta privada i a l’hora en paral·lel col·laboracions institucionals.

     

    –       En quin projecte estàs treballant actualment? 

     

    En impartir seminaris i tallers online sobre diverses temàtiques tals com: atenció psicològica dones grans (a partir etapa menopausa) que també impartiré en un postgrau, a mes d’altres que ja feia abans sobre criança, autoestima, dols etc. Escriure nous llibres.

     

    –       Quin creus que és el paper de la col·laboració i la xarxa en l’èxit empresarial?

     

    Fomentar l’autoestima i valoració personal de les dones emprenedores aportant una mirada específica que tracti de no reproduir determinats clixés.

     

    –       Què és el que tu aportes a la resta de sòcies de Dones pel Futur?

     

    La meva extensa experiència de la tasca no només clínica sinó psicosocial, incorporant un enfoc de gènere. Com exemple vaig coordinar el Grup de Treball Dona al Consell de Benestar Social a l’Ajuntament de Barcelona i he estat molts anys col·laborant com a tallerista i conferenciant en el programa municipal: “Per una Barcelona lliure de violència vers les dones”, etc.

     

    –       Quin consell donaries a altres dones emprenedores que estan començant el seu viatge en el món empresarial?

     

    Que mantinguin la confiança en el seu potencial, que aprenguin dels possibles errors per millorar, mantenint la perseverança en els seus objectius si son realistes sense devaluar-se i abandonar els projectes.

     

    –       Quin creus que és el paper clau de les dones emprenedores a Catalunya?

     

    Tenen l’oportunitat si es sap aprofitar de marcar un camí innovador en molts aspectes i ser un referent.

     

     

    –       En quina posició, projecte o canvi professional et veus d’aquí 5 anys?

     

    Estic en una etapa de la meva vida que tot i que segueixo treballant, vull cada cop més seleccionar les meves activitats donant prioritat a les que em motivin més.