Uncategorized

Acte organitzat pel CNDC Agenda 2030 a Catalunya. Experiències de treball comunitari del CNDC

Sota aquest títol i amb la participació de 50 dones, s’ha dut a terme, el 15 de març, l’acte organitzat pel CNDC en el marc de la 62 CSW amb l’objectiu de visibilitzar el seu rol en l’avançament en l’Agenda 2030 feminista a Catalunya.

La presidenta del CNDC ha presentat les noves estratègies que s’han incorporat a Catalunya per fer polítiques feministes i la vicepresidenta primera ha donat a conèixer el Programa de dones del món rural i marítim.

Sílvia Aldavert, coordinadora del grup de treball sobre dels ODS i Agenda 2030 (del CNDC) ha deixat palès l’objectiu del grup: que l’Agenda 2030 sigui feminista a nivell global i, sobretot, local. Planteja el desenvolupament de diverses estratègies per a l’Agenda 2030, com la seva articulació amb les instàncies que vetllen per la garantia dels drets humans de les dones, la incidència per a una nova governança mundial, la generació d’aliances de la societat civil, apropar-la a la societat i proposar nous indicadors feministes per a Catalunya.

 

Marta Casamort, de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, ha emmarcat el

Pla director 2015-2018 de la cooperació catalana com a full de ruta d’una cooperació feminista amb l’enfocament de gènere i basat en drets humans, del qual els drets de les dones són l’element principal de focalització.

Han intervingut per presentar les experiències de treball comunitari del CNDC en diversos àmbits:

Montse Pineda i Neus Pociello en drets sexuals i reproductius i violències masclistes; Núria Viñas i Susana Villagrasa en emprenedoria i treball des de l’economia feminista; Alícia Oliver i Isabel Muntané en feminismes i dones als mitjans de comunicació; Joaquima Alemany Roca en igualtat de gènere i apoderament de les dones rurals.

Aquest ha estat un esdeveniment que ha permès visibilitzar la gran diversitat d’iniciatives i projectes de la varietat d’entitats del CNDC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *